srijeda, 16. svibnja 2018.

Prince de Galles - Fashion story

Pozdrav svima 😊,

Kao što i sam naziv kaže moj današnji post bit će posvećen kariranom uzorku koji je u modnom svijetu poznat pod nazivom Prince de Galles. Zašto baš ovakav naziv proizlazi iz činjenice da su ga nekada davno nosili samo pripadnici pričevskih dvorova i ljudi iz visokog društva. Kao veliki zaljubljenih mode i modnih priča ukratko ću prepričati priču koju sam davno čitala u jednom modnom časpisu vezanom upravo uz njega.
Radi se naravno o vezi između dvije svijetske modne metropole, a to su London & Pariz. Naime, britanski kralj Edvard VII. s titulom princa od Wales bio je veliki zaljubljenik kariranih odjela te ih je toliko nosio da ih je postavio kao standard u odijevanju pripadnika visokog društva.
Nekoliko desetljeća kasnije najpoznatija francuska dizanerica Coco Chanel (koja je bila zaljubljena u Britanca) počela je dizajnirati ženska odjela ovog uzorka koja su ubrzo postala popularna kako u muškom tako i u ženskom modnom svijetu. Upravo u tome se i krije ovaj francuski izraz Prince de Galles što je francuska inačica za britansku kraljevsku kuću Wales.
U današnje vrijeme ovaj uzorak vezujemo ne samo uz poslovne prilike nego ovakva odijela i kapute kombinujemo i na jedan potpuno buntovan, mladalači način uz traperice, kožu, štikle, svilu...,a moj današnji outfit upravo i jeste dokaz toga. 
Ovu kombinaciju pronašlla sam na popularnim web shopovima kao što su Zara i Zaful.
Potpuno sam sigurna da ćete jedan od ovih komada pronaći i u ostalim mnogobrojnim trgovinama, a moju kombinaciju pogledajte u nastavku posta ✋✋😘😘.














BLAZER: Zara
TOP: Zaful
SHORTS: Zaful
SHOES: Zara
BAG:Moschino
SUNGLASSES: Dolce & Gabbana

Broj komentara: 6:

  1. Gorgeous look! Love all these pieces together!!!

    www.fashionradi.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Thanks for visiting my blog! I'm now following you back. I’ll be posting comments around here! Thanks a lot<3 https://leerenlaluna.blogspot.com.es

    OdgovoriIzbriši
  3. Vrlo zanimljiv post uzivala sam citajuci ga... ^_^ Kombinacija je fantasticna, dopada mi se jako ^_^

    Novi post
    https://sassyprimadonna.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! Drago mi je da ti se sviđa! :):*

      Izbriši

Copyright © 2015 Body and fashion blender